skip to Main Content

De kosten om een app te ontwikkelen

Wil je een app laten ontwikkelen, maar geen idee wat het gaat kosten? Een app ontwikkelen verschilt van prijs. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Vooral de tijd die het heeft genomen om de app te ontwikkelen speelt een belangrijk rol. Nadat de app af is moet het nog getest worden. Dit neemt ook veel tijd.

Stappen en ontwikkelingstijd van een app

Een app ontwikkelen heeft verschillende stappen. Er is wel een volgorde verbonden eraan. Hoe lang de ontwikkelingstijd van een app duurt hangt af van de complexiteit en structuur van de app. Normaal gesproken duurt het ontwikkelen van een app drie tot negen maanden. Er zijn ook andere stappen waarmee er rekening gehouden moet worden. Voordat je begint met het maken van de app dient er een project briefing geschreven te worden, deze duurt een tot twee weken. Er is een team waarmee er samengewerkt wordt

Alle ideeën worden met het team besproken en onderzocht, deze kunnen vier tot vijf weken duren. De app moet er aantrekkelijk uitzien en daarvoor zijn er design prints voor nodig, deze duren zes tot twaalf weken. De ontwikkeling van de app zelf duurt ongeveer zes tot twaalf weken. De app moet vindbaar zijn en deze kan alleen in de app stores. Het implementeren van de app in de app store duurt twee weken. Als de app af is gaat het voor testing daarna worden eventuele fouten verbetert.

1. App ontwikkelingskosten

Het ontwikkelen van een app verschilt in prijs. Het kost meestal tussen de € 5.000 en € 250.000. De app ontwikkelingsprijs hangt af van degene wie je inschakelt en wat voor soort app het is. Om de prijs te bepalen wordt er rekening gehouden op bepaalde gebieden. Er wordt gelet op systemen waarmee gewerkt wordt. Op welk systeem wordt deze app gebruikt, is het de Android of iOS. Wordt er een betaalsysteem gebruikt of zijn er specifieke features die gebouwd moeten worden. Het aantal pagina’s binnen een app zijn ook belangrijk te weten voor de prijsbepaling. Op basis van designs wordt de prijs ook bepaald. Complexiteit speelt ook een rol met de prijsbepaling. Gaat het om bestaande features of nieuwe?

2. Project briefing

Een project briefing is een belangrijk onderdeel voor het ontwikkelen van een app. Er moet rekening gehouden worden met contact en bedrijfsinformatie. De projectbriefing moet bestaan uit projectdoelen en succes statistieken, dit geeft jou een beeld hoe hoog deze app kan scoren. Een verzoek tot voorstel, maar ook geheimhoudingsovereenkomst zijn van belang. Het budget bereik wordt ook in de briefing geplaatst. Er moet een leveringsdatum genoteerd worden

3. App store

Als je app af is moet het nog worden ingediend bij de app store of de Google play store. Hiervoor zijn er een paar dingen nodig zoals bedrijfs- en contactgegevens, schermafbeeldingen, beschrijvingen, pictogrammen en  demonstraties. Bij het iOS systeem wordt er veel gedetailleerder gelet op het beoordelingsproces. Dit wordt handmatig gedaan door een team van reviewers.

App idee

Een app maken betekent niet dat het goed moet werken, je moet het ook kunnen begrijpen en plezier in hebben. Het doel van de onderzoeksfase is om een ​​gedeeld begrip te creëren van de markt, uw gebruikers, het probleem en hoe het succes van uw app eruit moet zien. Aan het einde van deze fase zou je een aantal dingen in orde moeten hebben zoals de MVP (minimaal levensvatbaar product):Dit zou alle dingen moeten omvatten waarnaar uw eerste gebruikers op zoek zijn, zonder rekening te houden met extra functies die niet cruciaal zijn voor de lancering.

De gebruikersverhalen zijn ook belangrijk. Een idee van hoe mensen uw app zullen gebruiken en waarvoor ze deze zullen gebruiken. Deze verhalen schetsen een gebruiker en hun einddoel, evenals de pagina’s/navigatie die ze gebruiken om dit doel te bereiken. De app-prototype is ook van toepassing. Als we prototype zeggen, bedoelen we niet een volledig functionele app. Het prototype in dit stadium moet worden ontworpen rond specifieke kenmerken of functies die het belangrijkst zijn voor uw project, zodat ze kunnen worden getest en gevalideerd voordat u met de ontwikkeling begint.

Als je app af is kun je deze eindelijk inleveren. Wanneer de app-houder tevreden is met jou werk gaat hij je bekendmaken bij andere ondernemers. En hij gaat ook nog alle nodige apps door jou laten maken. Zo blijf je ook steeds groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *